donderdag 15 mei 2014

Perstext + groepsfoto

Hoewel ze op haar jonge leeftijd de diagnose kreeg, heeft Feline, 17jaar, nooit opgegeven van er tegen te vechten. Ze helpt graag mensen maar deze keer mochten wij haar helpen.
Omdat het moeilijk en vrijheidbeperkend is om met een rolstoel in huis rond te bewegen, gaat ze rond op haar knieën. Ze gebruikte hiervoor kniebeschermers van vloerleggers om drukwonden en blauwe plekken op haar knieën tegen te gaan. Deze beschermers waren voorzien van een plastieken sluitband die in haar been sneed en snel afbrak.

We kozen om een knielap te maken waarvan de banden uit een rekbare stof bestonden en verder van de knieholte verwijderd was. De knielap wordt bevestigd aan het boven en onderbeen doormiddel van BH sluitingen, de lengte van de banden kan dus ingesteld worden naargelang Feline kiest om het over een broek te dragen of rechtstreeks op de huid. Door het nemen van een knieafdruk konden we een opmaat gemaakte vulling produceren die ervoor zorgt dat de knielap minder breed uitvalt dan de universele kniebeschermers. Door de knielap uit stof te maken is er een optie om de vulling eruit te halen en het geheel gewoon in de wasmachine te leggen om het weer proper te krijgen. De stoffen zijn zo uitgekozen dat deze ademend en vocht opnemend zijn zodat deze zo aangenaam mogelijk zit bij het dragen.
Het uiteindelijke resultaat is een elegantere, kleinere knielap die comfortabel te dragen is en op de maat van haar knieën is gemaakt.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten